Em preocupa!

Em preocupa que un cop més entre tots deixem passar una oportunitat única per donar prestigi a la nostra professió.

La draconiana llei 11/2020 obre, si més no, l’oportunitat que els API i administradors de finques ens convertim en assessors imprescindibles dels propietaris, aconsellant-los de la forma més certera possible sobre el que poden i el que no poden fer a partir d’ara.

La llei ens hauria de permetre convertir-nos en un assessor valuós per al propietari!

Llavors que em preocupa? Em preocupa que la mala praxis d’alguns i el desconeixament d’altres porti a un mal assessorament dels propietaris. Em preocupa que un dia entri un client al meu despatx i quan li digui això es el que podrem fer amb el teu immoble em contesti que a l’immobiliària X li han dit que el pot llogar per 300€ més i que no passarà res, tot buscant que el client els encomani el servei perque li ofereixen un valor superior.

Si fem això haurem perdut una altre oportunitat única per recuperar prestigui!

I, potser pensareu que això només ho faran uns pocs. Mireu, des de fa anys tinc una cerca a Fotocasa que em serveix d’indicador, d’immobles en lloguer de 4 habitacions, 2 banys a Sarria-Sant Gervasi. Curiosament, aquest matí tots aquest immoble han crescut i ara tots (o la majoria) tenen més de 150 m2. Qualsevol que s’hagi llegit la nova norma entendrà per que la mida es aquesta.

Qui ha aconsellat «enganyar» en la superficie haurà assessorat malament al seu client, en primer lloc perque el llogater podrà reclamar després que signi el contracte que li acomodin el lloguer a la superficie real de l’immoble i li tornin el que hagi pagat de més, en segon lloc perque l’exclusió dels immobles de gran superficie només existirà si així s’ha determinat, de forma motivada, en la declaració de la zona tensa (i no es el cas en aquesta primera declaració). La llei diu literalment:

«Segunda Exclusión de viviendas de gran superficie del régimen de contención de rentas

La declaración de un área como área con mercado de vivienda tenso puede determinar, de forma motivada, que queden excluidos del régimen de contención de rentas regulado por la presente ley las viviendas que tengan una superficie útil superior a los ciento cincuenta metros cuadrados.»

M’encantaria que aquesta reflexió arribés al màxim número d’APIs i d’administradors, que tots reflexionem i utilitzem l’única cosa positiva que ens aporta la llei: «Els clients ens necessiten» i aprofitem per fer una feina ben feta que ens valoritzi.

Des de ja podeu compartir amb qui us sembli convenient el meu comentar.

Finalment, afegir que a casa nostre Immobiliària Barcelona®, volem ajudar-te, assessorar-te i guiar-te en un mercat que cada cop es torna més confús. Entra i consulta els nostres serveis. Posem a la teva disposició, la nostre ética i professionalitat perquè puguis aconseguir els teus objectius. Els teus somnis ens importen!

Em preocupa!

Sergi Ripoll Massanés
Immobliaria Barcelona

Únete a la discusión

Comparar listados

Comparar