Immobiliària Barcelona

Com saber si puc confiar en el meu agent immobiliari?

Com saber si puc confiar en el meu agent immobiliari?

Arribem a casa amb la compra del supermercat i descobrim que els iogurts que ens han venut estan caducats, així que donem mitja volta amb decisió (i cert grau d’irritació, no ens enganyem), mostrem a la dependenta el tiquet de compra i li exigim que ens reemborsi l’import o bé que ens doni el producte en bon estat. Així de senzill i efectiu. Però, què passa quan el pis que ens han venut o llogat no es correspon amb allò pactat segons contracte?


Ups, problema. Encara que sembli increïble, tenint en compte la quantitat de diners que invertim en habitatge de compra o lloguer, hi ha un gran desconeixement de quins són els procediments per reclamar a una agència immobiliària.
A més, en l’actual situació, s’han incrementat les transaccions online en les que desconeixem amb seguretat qui hi ha a l’altre banda.


En realitat, el primer que has de saber si vius a Catalunya és que des del 20 de setembre del 2013 totes les agències immobiliàries estan obligades a disposar de fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia, segons indica el Decret 121/2013, de 28 de febrer, pel qual es regulen els fulls oficials de queixa, reclamació i denúncia, valgui la redundància i, aquests full també estan disponibles en format digitat o a les oficines d’atenció al consumidor com la de l’ajuntament de Barcelona:


https://ajuntament.barcelona.cat/omic/es/

En el cas que es provi que hi ha una infracció administrativa, les sancions s’imposen d’acord amb el que estableix la Llei 22/2010, de 22 de juliol, del Codi de consum de Catalunya (articles 331-1 a 331-6 i 332-2 a 333 ) .

Tot això esta molt bé però si presento una reclamació vol dir que ja m’han enganyat i t’estaràs preguntant, com saber si puc confiar en el meu agent immobiliari? És més senzill del que creus:

  • Assegura’t que l’agent que has contractat està inscrit en el Registre d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AICAT), obligatori per a tots els agents immobiliaris. A Immobiliària Barcelona® constem inscrits amb el número 4641. Pots consultar l’arxiu la inscripció al registre d’agents immobiliaris de la Generalitat de Catalunya. Aquest registre exigeix que l’agent tingui una formació mínima i, molt important, una assegurança de responsabilitat civil de 300.000€ i una altra de cauciò de 60.000€ per respondre davant dels consumidors.
  • Pots mirar també si es un agent col.legiat. Des de el col.legi d’agents immobiliàris vetllen per la qualitat i l’ètica professional dels agents i pel correcte funcionament dels seus serveis. Pots comprovar si una agent està col.legiat a espaiapi.cat. Fins i tot si tens interrogants jurídics o dubtes en relació a una operació immobiliària amb un agent col.legiat sempre pots acudir al servei jurídic del col.legi. Immobiliària Barcelona® està representada al col.legi per el seu gerent amb el número de col.legiat 3125.

Si necesiteu majors explicacions no dubte a contactar amb nosaltres perque un agent us resolgui els dubtes sense compromís a:


https://immobiliariabarcelona.es/contacto/

Únete a la discusión